Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Σε αργία ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Πελεγρίνης με εντολή Αρβανιτόπουλου



Ο υπουργός Παιδείας παραπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρύτανη του ΕΚΠΑ σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του.
 
Σε  αργία τίθεται από αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλου.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραπέμπει τον κ. Πελεγρίνη σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, το να τεθεί εκτός καθηκόντων ένας πρύτανης, όμως από την πλευρά της κυβέρνησης θεωρούν πως είναι το ύστατο όπλο για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και την άρση του τρομερού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το ζήτημα αυτό.
Όπως ορίζει ο νόμος Πλαίσιο ο υπουργός Παιδείας έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πρύτανης δεν ασκεί καθήκοντα που να είναι προς το συμφέρον του Ιδρύματος -που σημειωτέον είναι ΝΠΔΔ- να τον παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο και έως την εκδίκαση της υποθέσεώς του να τον θέτει σε αργία.

Παρά την δύσκολη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης  προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι, όπου σήμερα παίζεται η παράστασή του «Ιουλιανός» στη γαλλική πρωτεύουσα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουγείου.


Πηγή: VORIA.GR

Σημ: Το γεγονός αυτό, δηλ. υπουργός Παιδείας να καθαιρέσει πρύτανη έχει ξανασυμβεί μόνο επί δικτατορίας Μεταξά,τον μακρινό Νοέμβριο του 1937.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht