Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Όχι κατά του πολέμου – Μόνο υπέρ της ειρήνης

matamorfosi-612x382


Όταν ξεσπά μια διαμάχη/ μια σύγκρουση/ ένας πόλεμος, και παθιαζόμαστε υποστηρίζοντας τη μία από τις δύο πλευρές, ακόμη κι αν είναι ο πιο αδύναμος ή αδικημένος ουσιαστικά παίρνουμε θέση ΥΠΕΡ του πολέμου.

Τρέφουμε την ιδέα του πολέμου, αναπαράγουμε και μεγεθύνουμε το θηρίο αυτό.

Είχε πει κάποτε η Μητέρα Τερέζα “δεν πηγαίνω σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, καλέστε με σε μία συγκέντρωση για την Ειρήνη!”

Δυστυχώς, μέσω των συγκρούσεων, τα κέντρα ελέγχου, εύκολα χειραγωγούν ακόμη τις συνειδήσεις μας, και μας κατευθύνουν στην αρνητική αντίδραση, στο θυμό, στην οργή.

Ευχηθείτε, προσευχηθείτε, οραματιστείτε την Ειρήνη. 
Για ΟΛΟΥΣ.

Αυτό Αξίζουμε σαν άνθρωποι.

Μα πρώτα πρέπει να την κερδίσουμε μέσα μας.

Αν κάνουμε Ειρήνη μέσα μας, μετά θα κάνουμε και με τον διπλανό μας,και κανένα κέντρο εξουσίας δεν θα έχει δύναμη πάνω στον κόσμο.

ΑΠΟ ORMITHIELLA
Αναδημοσιεύει και σχολιάζει ο Παύλος
Γράφει ο κοινωνιολόγος Γιώργος Βασιλορεΐζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht