Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους!!!!!!


του Αντώνη Παπαντωνίου

Επί τέλους η Μεγάλη Ημέρα έφτασε και είναι στο χέρι μας να μην γίνει η Μεγάλη Νύχτα. Η Συμμορία έπεσε!! Αρκεί όμως αυτό;

Πιστεύω να συμφωνούμε όλοι ότι απλώς είναι η Αρχή του Αγώνα από καλύτερες, όμως, θέσεις! Από τώρα θα πρέπει να απαιτήσουμε κάποια βασικά πράγματα, κυρίως από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, όχι μόνον για επίλυση άμεσων και βασικών προβλημάτων, αλλά και για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν θα συμβιβαστούμε με απλές υποσχέσεις που θα παραπέμπουν στο αόριστο μέλλον. Ότι δηλαδή θα είμαστε εδώ παρόντες και αποφασισμένοι να πάρουμε πίσω τη Ζωή μας, την Αξιοπρέπειά μας, την Πατρίδα μας. Πρέπει λοιπόν να απαιτήσουμε τουλάχιστον:

1.-Να καλέσουν την Αστυνομία και ειδικότερα τούς Γενίτσαρους (ΜΑΤ) να εξαφανιστούν άμεσα και να τούς κάνουν γνωστή την απόφασή τους ότι θα λογοδοτήσουν όλοι τους και κυρίως οι επί κεφαλής τους για τις αθλιότητες τους κατά του Λαού.

2.- Να καλέσουν τον Λαό, όχι βέβαια τούς επιβήτορες, να παγώσουν τις όποιες ληστρικές...
επιβαρύνσεις προς Εφορίες, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι να επανεξεταστούν με βάση, τουλάχιστον, τις διατάξεις του Συντάγματος.

3.-Να ανοίξουν άμεσα όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία για παροχή Υπηρεσιών Υγείας, όπως προβλέπεται έστω από το παρόν Σύνταγμα.

4.- Να περισυλλεγούν όλοι οι άστεγοι και σε πρώτη φάση να εγκατασταθούν με ανθρώπινες συνθήκες σε Κρατικά ή Δημοτικά Κτίρια ή σε ξενοδοχεία που θα επιταχθούν για τον σκοπό αυτό και να μεριμνήσουν για την διαβίωσή τους για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι την επανένταξή τους και να μεριμνήσουν γι' αυτήν.

5.- Να καλέσουν τις Δικαστικές Αρχές να μην εκδίδουν Διαταγές Πληρωμής προς όφελος των Τραπεζών και άλλων Ευαγών Ιδρυμάτων.

6.- Να αναστείλουν όλες τις διαδικασίες πλειστηριασμών των περιουσιακών στοιχείων του Λαού, (τα λαμόγια θα τα βρούμε μετά). Να απαγορευθούν περαιτέρω απολύσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

7.-Να επανέλθουν σε ισχύ, σε πρώτη φάση, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην προ του Μαΐου του 2010 κατάσταση.

Τουλάχιστον όλα τα πιο πάνω πρέπει άμεσα να τα απαιτήσει ή και δεσμευτεί απόλυτα ότι θα τα εφαρμόσει από την πρώτη ώρα, όχι ημέρα, που θα αναλάβει και επίσημα την Κυβέρνηση. Και κάτι τελευταίο. Να καλέσει όλον τον Λαό αδιακρίτως σε διαρκή εγρήγορση για στήριξη.

Τα λοιπά Στρατηγικής σημασίας ζητήματα να δεσμευτεί ότι θα τα βάλει σε ελεύθερο διάλογο για ενημέρωση ουσιαστική του Λαού για να μπορεί να αποφασίσει πως θέλει την ζωή του. Αν δηλαδή θέλει να ζεί σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Άνθρωπος ή σαν ΔΟΥΛΟΣ!!!
Τελειώνοντας μια έκκληση προς την Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Προσέξτε καλά για να μην πάμε σε πραγματικό ΧΑΟΣ γιατί θα είσαστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht