Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σουλτς για Τσίπρα: “Εάν η κυβέρνηση λέει όχι σε όλα θα πέσει” No Greek drama and no Greek Drachma


Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι για να επιτύχει πρέπει να επιδιώξει συμβιβασμούς τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, επισημαίνει σε μήνυμα του ο Μαρτιν Σουλτς.

Σουλτς: Αν ο Τσίπρας λέει «όχι» σε όλα δεν θα αντέξει- Αναγκαίοι οι συμβιβασμοί

Αν η νέα ελληνική κυβέρνηση λέει «όχι σε όλα», τότε το momentum του Τσίπρα θα είναι σύντομο, λέει σε μήνυμα του στο LinkedIn ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Αν αντίθετα η νέα κυβέρνηση συμμετάσχει σε μια θετική ατζέντα για να κάνει την χώρα του πιο δίκαιη, αν κάνει αξιόπιστες δεσμεύσεις και προτείνει ένα νέο δρόμο μεταρρυθμίσεων, σημειώνει ο κ. Σουλτς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι στο πλευρό της.

Στο μήνυμα του ο Γερμανός πολιτικός επισημαίνει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έληξαν το βράδυ της Κυριακής.

«Το ελληνικό χρέος παραμένει 1,7 φορές μεγαλύτερο από την ελληνική οικονομία, η δημοσιονομική πίεση συνεχίζει να πλήττει δυσανάλογα τα κατώτερα και μεσαία στρώματα και πολλές νομοταγείς και σκληρά εργαζόμενες οικογένειες υποφέρουν, ενώ κάποιοι ζάπλουτοι κατάφεραν να παρακάμψουν τους κανόνες μέσω φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής» τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει τώρα να αναλάβει ευθύνες και ηγετικό ρόλο. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα και ο κ. Τσίπρας είναι ένας πραγματιστής πολιτικός.

«Ο Τσίπρας δεν θα φέρει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και η ευρωζώνη δεν θα διώξει την Ελλάδα. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» σημειώνει.


Ωστόσο, ο κ. Σουλτς υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι για να επιτύχει πρέπει να επιδιώξει συμβιβασμούς τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στο εξωτερικό


Πηγή : www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht