Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ή θα μείνουμε στο δρόμο ή θα μας βρουν στον ύπνο !!


Μια έκτακτη, άτυπη (off the record) ενημέρωση από κυβερνητικό αξιωματούχο από τις Βρυξέλλες, που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Real fm, φανερώνει πως η  ….. ‘’στροφή στο ρεαλισμό’’ και ο περίφημος ….. ‘’έντιμος συμβιβασμός’’ θα καταλήξει  σε μια …… ‘’εθνικά περήφανη υποταγή’’!!
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Real fm, το όριο του πρωτογενούς πλεονάσματος – που διακήρυσσαν ότι το κατέβασαν στο 1,5 % - και που αποτέλεσε αιτία πανηγυρισμού για την κυβέρνηση – ανεβαίνει και πάλι στο 3 %. Πάει το πρώτο φύλλο συκής.
Την ίδια στιγμή – σύμφωνα με την ανταπόκριση – η Τρόικα παραμένει, αφού αλλάξει όνομα και τα ‘’παλικάρια’’ της θα ονομάζονται …. ‘’θεσμικοί εμπειρογνώμονες’’. Θα αλλάξουν και τα ονόματα των προσώπων. Τώρα θα ονομάζονται Κοστέλο, Γκογιάλ και Μαζούχ (αυτός ο τελευταίος δεν ξeκολλάει. Παραμένει, όπως και οι Ράιχενμπαχ και Φούχτελ). Αλλάζει ίσως και το τακτό χρονικό διάστημα επισκέψεων και ελέγχων, αλλά …. ‘’η διαδραστικότητα (sic) κυβέρνησης Τρόικας δεν αλλάζει’’. Πάει και το δεύτερο φύλλο συκής.
Ακούγεται – πάντα σύμφωνα με την ανταπόκριση – ότι οι αποκρατικοποιήσεις (ιδιωτικοποιήσεις) παραμένουν και, απλώς, ….. ‘’αλλάζουν οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων’’( !! ). Δεν απέκλεισε, μάλιστα, ο αξιωματούχος και την πιθανότητα λήψης νέων ‘’ισοδύναμων’’ ….. ‘’οριζόντιων μέτρων’’ ( !! ) Πάει και το τρίτο φύλλο συκής.
Κι όλα αυτά σήμερα, Παρασκευή 13/2. Κι όλα αυτά μέσα στη μουγκαμάρα της αμηχανίας.

Το κούρεμα και η διαγραφή του χρέους  μετονομάστηκε σε ‘’απομείωση’’, έτσι για να βρει και ο πρωθυπουργός την ισορροπία του με τη συνείδησή του, στην οποία ορκίστηκε.
Τα κάστρα εγκαταλείπονται το ένα μετά το άλλο.
Προσπαθούν σ` αυτή τους την υποχώρηση, να κάνουν τον ελληνικό λαό συνένοχο. Τον ελληνικό λαό που βρέθηκε στους δρόμους και τις πλατείες. Κι αυτό γιατί ενώ ο πρωθυπουργός – και οι συν αυτώ – ενώ ….‘’παρακολουθούσαν, από το INTERNET, το λαό στους δρόμους και έπαιρναν θάρρος και δύναμη’’, όπως δήλωσε ο ίδιος στις Βρυξέλλες, συμπλήρωνε ταυτόχρονα, σαν πονηρός χαλίφης, ότι …. ‘’αυτοί οι άνθρωποι, αυτός ο λαός, διαδήλωνε στους δρόμους …. στηρίζοντας (sic) την κυβέρνηση και δεν είχαν αντιευρωπαϊκή διάθεση’’ ( !! ) Τι λέει ο άνθρωπος !
Προσπαθεί να μας πείσει ότι όσοι βρεθήκαμε στη διαδήλωση, δε βλέπαμε καλά και δεν ακούγαμε σωστά. Γιατί τα πανό και τα συνθήματα, κάθε άλλο παρά φιλοευρωπαϊκά ήταν. Μυριόστομη ήταν η λαϊκή απαίτηση, να στείλει στο διάολο Ευρωζώνη, Τρόικες, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Και η κραυγή αυτή προερχόταν από ένα λαό που δεν κατάφεραν να τον χώσουν σε κομματικά μαντριά και να τον κάνουν χαχόλο χειροκροτητή, όπως σχεδίαζαν.
Τα άκουσαν και τα είδαν όλα αυτά οι κυβερνητικοί. Γι αυτό και δεν τόλμησαν να υποκύψουν στην πρόταση υπογραφής της επαίσχυντης ανακοίνωσης που ετοίμασαν οι πραίτορες των Βρυξελλών. Φρέναραν την κωλοτούμπα, που ήταν έτοιμοι να κάνουν τα δίδυμα Βαρουφάκης – Δραγασάκης. Είδαν την  …..  ‘’πλατεία’’ και τρόμαξαν. Δε χάρηκαν. Οι χιλιάδες του λαού, σε κάθε πόλη, - που λένε ότι τους   στήριζε - στην πραγματικότητα τους πανικόβαλε. Τους ανάγκασε να κάνουν την ανάγκη φιλότιμο και να δώσουν, την τελευταία στιγμή, την εντολή ‘’μην υπογράφετε’’.
Ας μη στενοχωριούνται όμως και πολύ. Έχουν στο πλάι τους όλα τα πουλημένα γκαιμπελικά ΜΜΕξαπάτησης. Αυτά που ενώ πριν λίγες εβδομάδες προσπαθούσαν να ξεπλύνουν το δωσιλογισμό και την εθνική προδοσία των προηγούμενων ‘’κυβερνώντων’’, αποκρύπτοντας το δωσιλογισμό και αποδίδοντας την εξαθλίωση του λαού όχι σε μεθοδευμένο σχέδιο,  αλλά στην ‘’ανικανότητα’’ και την ‘’ανεπάρκεια’’ των κυβερνώντων. Έτσι και σήμερα. Βάζουν χέρι βοήθειας και πάλι. Ονομάζουν …..  ‘’στροφή στο ρεαλισμό’’ την κωλοτούμπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση,  χειροκροτούν και βαφτίζουν την υποχώρηση και την υποταγή….. ‘’έντιμο συμβιβασμό’’.
Η ίδια η κυβέρνηση παλεύει να βρει δικαιολογίες του συμβιβασμού της. Επιτελικά στελέχη της φτάνουν σε ανιστόρητες κακομοιριές, σαν αυτές που μας ξεδίπλωσε ο Ν. Φίλης, λέγοντας ότι …. ‘’ο μαίτρ του συμβιβασμού ήταν ο Λένιν’’ και …… ‘’ως Αριστερά έχουμε παράδοση’’ (!! ).
Δεν μας είπε μόνο για ποια παράδοση και ποιας Αριστεράς μας μιλά, αλλά και τι σχέση μπορεί να έχει ο συμβιβασμός, για τον οποίο μιλούσε ο Λένιν, με το ‘’συμβιβασμό’’ – παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι σχέση μπορεί να έχει ο συμβιβασμός, που επικαλούνταν ο Λένιν, με τον συμβιβασμό - παράδοση της ‘’Αριστεράς του κ. Φίλη στο Λίβανο, τη Βάρκιζα και την Καζέρτα.
Γιατί αυτός και ο πρωθυπουργός του διαπραγματεύονται με τους τοκογλύφους, έχοντας σαν συμβούλους, τη LAZARD (σύμβουλος του ΓΑΠ και του Μπένυ), την οικονομική δολοφόνο της Παγκόσμιας Τράπεζας  κ. Παναρίτη (αγκαλιά με τον ΓΑΠ), και το ευαγές ίδρυμα του ΟΟΣΑ.
 Ο πρωθυπουργός δήλωσε απερίφραστα ότι …. ‘’μπορεί να διαφωνούμε με αυτούς τους κανόνες της Ε.Ε. .αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τους σεβαστούμε’’ ( !! )
Υποχρεωμένοι !! Ήμασταν χρεωμένοι, τώρα είμαστε και υποχρεωμένοι ( !! ) Μπράβο! Δεν μας εξήγησε μόνο σε ποιον είναι υποχρεωμένος. Στους τοκογλύφους και τα κοράκια ή στον ελληνικό λαό που του έδωσε σαφή εντολή για το χρέος;
Τη ρήξη που απαίτησε ο λαός μέσα από τις διαδηλώσεις της Τετάρτης 11/2, σ` όλους τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, ποιος έχει υποχρέωση να τη σεβαστεί ;
Ο λαός βρίσκεται αυτή τη στιγμή να προηγείται με 2-0. Το 1-0 το πέτυχε με το διώξιμο των δωσίλογων και το 2-0 με την ενωτική πατριωτική και ακομμάτιστη κραυγή του στις πλατείες, για ρήξη με την ευρωζώνη, αποτρέποντας την παράδοση της χώρας, που ετοίμαζαν, χαλώντας τους τη συνταγή.
Αν αυτός ο λαός δε συνεχίσει την ίδια επιθετική πρακτική ενάντια σε κάθε ….. ‘’έντιμο συμβιβασμό’’……
Αν εγκαταλείψει την προσπάθεια και αφήσει τις εξελίξεις στα χέρια των δήθεν σκληρών διαπραγματευτών του ‘’έντιμου συμβιβασμού’’, τότε οι μέρες που έρχονται θα είναι μαύρες. Ολόμαυρες !
Δεν πρόκειται να παλέψει κανένας για δικό του λογαριασμό, αν ο ίδιος δεν κάνει μόνιμη κατάληψη των δρόμων και των πλατειών με το σύνθημα που σήκωσε στους ώμους του και το βροντοφώναξε, σ` όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, την Τετάρτη 11/2 ….. ‘’ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ’’.
Αν ο λαός αυτός, που επιτέλους σήκωσε κεφάλι, εγκαταλείψει τώρα τον αγώνα, την πίεση και τη διεκδίκηση των δικών του ‘’ΘΕΛΩ’’, δε θα τον βρουν στον καναπέ. Θα τον πιάσουν στον ύπνο ! Με τις πιτζάμες ! Και τότε η μοίρα του θα είναι προδιαγεγραμμένη !
Γιατί αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη από στυλίστες μόδας και μαρκετίστες (τύπου Βαρουφάκη), από οικονομικούς δολοφόνους (τύπου Παναρίτη- που έθαψε το Περού στην εξαθλίωση και το φασισμό), ούτε από ομολογιούχους επενδυτές διεθνών HedgeFunds (τύπου Τσακαλώτου και Σταθάκη). Δεν έχει ανάγκη από Δραγασάκηδες, που θεωρούν υποχρέωσή τους να δίνουν λογαριασμό στις τράπεζες και στους Άσμουσεν και κανέναν στο λαό.
Αυτός ο λαός έχει ανάγκη να πιστέψει στις αστείρευτες δικές του δυνάμεις και, μέσα από ρήξη, να απαιτήσει την Εθνική του Ανεξαρτησία, μακριά από θεσμούς υποτέλειας και κατοχής.
Το χρωστά στους τάφους των γονιών του και στην πατρίδα που θα παραδώσει στα παιδιά του. Μόνο σ` αυτούς και τον εαυτό του χρωστά. Σε κανέναν άλλον !!
Ας μείνει ο λαός με το όπλο στο χέρι, γιατί οι μέρες και οι ώρες που έρχονται είναι πονηρές. Πολύ πονηρές !!  
Οι μάχες που έρχονται δε θα δοθούν στα κλειστά γραφεία των Βρυξελλών, αλλά – και πάλι – στους δρόμους και τις πλατείες.

Κώστας Γιαννιώτης

Μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht