Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΕΤΟΣ!

Με το Νέο Νόμο για τα ΑΕΙ της φράου Άννας, από το 4ο έτος σπουδών προβλέπονται δίδακτρα.
Αυτό βγαίνει από τον χωρισμό σε 3 κύκλους και την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου να αποφασίσει για δίδακτρα από το 2ο κύκλο στη σχολή μεταπτυχιακών.
Ας μη λησμονούμε και τη σκοπιμότητα της κατασυκοφάντησης που έχει εξαπολύσει ο κατευθυνόμενος τύπος:
Γιατί κατασυκοφαντούν τώρα το σύνολο των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών;
Η συνταγή είναι απλή, όσο και ο ορισμός της στρεψοδικίας: οι όποιοι εργαζόμενοι - λειτουργοί του επόμενου στόχου του κοινωνικού πολέμου για διάλυση κάθε ίχνους δημόσιου και δωρεάν στοιχείου, θα στοχοποιούνται - συκοφαντούνται - λοιδορούνται συλλήβδην, ώστε η επερχόμενη καταστροφή, να προβληθεί στο λαό ως αγώνας για "αριστεία" και ως καθαρτήριος λύτρωση από "λαμόγια", "διεφθαρμένες συντεχνίες προνομιούχων" κ.ο.κ. Έτσι, ο φορολογούμενος που θα διαπιστώσει αίφνης ότι δεν θα έχει πλέον απομείνει ούτε ίχνος Δημόσιου Πανεπιστημίου, περίθαλψης κ.ο.κ. δεν πρέπει να τα βάλει με τους δωσίλογους (που προτάσσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων-ευεργετών του έθνους υποθηκεύοντας για 40 χρόνια την παιδεία την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας), αλλά με τους "σκάρτους" πανεπιστημιακούς, γιατρούς, και λοιπά "κλειστά επαγγέλματα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht