Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Πολ. Γρ. Ε.ΠΑ.Μ σχετικά με τη διακοπή των σχέσεων Ε.ΠΑ.Μ. – Σ.Ε.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις αρχές του καλοκαιριού μας πλησίασε, με δική της πρωτοβουλία, αντιπροσωπία του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας» με σκοπό να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί μας. Η Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. συζήτησε το θέμα και απάντησε θετικά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει όντως βάση για τέτοια συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια των επαφών διευκρινίστηκε από μεριάς τους ότι υπάρχει η διάθεση να υιοθετήσουν θέσεις ανάλογες  με τα προτάγματα του ΕΠΑΜ. Εμείς θέσαμε το ζήτημα της στάσης απέναντι στο ευρώ και στην ΕΕ, το οποίο κρίνει τον πατριωτικό χαρακτήρα μιας πολιτικής δύναμης και τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί της. Μας διευκρίνισαν ότι κι αυτοί ήταν υπέρ του εθνικού νομίσματος και έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία αλλαγής της θέσης τους που πρόβλεπαν να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Μετά από όλα αυτά τους επισημάναμε ότι η δυνατότητα συνεργασίας τελικά θα κριθεί στο δρόμο. Κάτι στο οποίο συμφώνησαν κι αυτοί. Όλα αυτά αποτυπώνονται στη κοινή δήλωση, που συντάχθηκε μετά την επίσημη συνάντηση κλιμακίων των δύο σχηματισμών την 21η Ιουλίου.

Δυστυχώς, μετά την απόλυτη συμφωνία όσον αφορά και στο περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης και ενώ εμείς τη δώσαμε στη δημοσιότητα, όπως είχε συμφωνηθεί, δεν υπήρξε αντίστοιχη κίνηση από την πλευρά τους, με συνέπεια να δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το αν υπήρξε υπαναχώρηση από την πλευρά του ΣΕΕ.

Μετά από επανειλημμένες πιέσεις από την πλευρά μας να δημοσιοποιήσουν και εκείνοι την κοινή ανακοίνωση, διαπιστώσαμε ότι στην ιστοσελίδα τους αντί της κοινής ανακοίνωσης, αναρτήθηκε ένα γενικόλογο Δελτίο Τύπου με αριθμό 59, που αναφέρεται αόριστα σε πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον ΣΕΕ για την ένωση όλων των πατριωτικών δυνάμεων.

Επίσης - και πέραν μιας περίεργης δήλωσης του Προέδρου τους για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - ανήρτησαν κείμενο - πρόσκληση για συμμετοχή σε γιορτές μίσους που διχάζουν τον ελληνικό λαό υποδαυλίζοντας εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα που ο ελληνικός λαός πάσχισε πάνω από 50 χρόνια για να τα ξεπεράσει και τα οποία μόνο το καθεστώς των δωσιλόγων ωφελούν στη προσπάθειά του να κρατά διαιρεμένο τον ελληνικό λαό και να «βασιλεύει».

Αμέσως ξεκαθαρίσαμε ότι η συμμετοχή τους αυτή αναιρεί μια από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις συνάντησης των δυο μας, αφού τορπιλίζει την πάλη για την ενότητα του λαού πάνω από διαχωρισμούς δεξιάς και αριστεράς. Ζητήσαμε να τοποθετηθούν δημόσια εναντίον των γιορτών μίσους που επαναφέρουν τους διαχωρισμούς του εμφυλίου μέσα στο λαό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε, παρά τις προφορικές υποσχέσεις τους. Αντίθετα μάλιστα διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν με αριθμό Νο 60, ότι είναι το Ε.Πα.Μ. που επιλέγει «τον δρόμο του διχασμού και της αντιπαράθεσης» με βάση «προσωπικές επιδιώξεις και ξεπερασμένες ιδεολογικές διαχωριστικές αντιλήψεις στο περιθώριο». Κατ’ αυτούς λοιπόν, η ενότητα του λαού επιτυγχάνεται με εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα μίσους κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» και πλέκοντας το εγκώμιο των δυνάμεων καταστολής του Δένδια.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο κατόπιν των εξελίξεων αυτών διακόπτει άμεσα την οποιαδήποτε επαφή με τον «Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας», ο οποίος πέραν από την ασυνέπεια και αφερεγγυότητά του απέναντί μας, δείχνει να μην έχει το σθένος και τη δύναμη να κόψει τον ομφάλιο λώρο με χώρους που λειτουργούν ως ανεπίσημος βραχίονας του καθεστώτος κατοχής, που ουδεμία σχέση έχει με την ενότητα του λαού, αντίθετα αποδεικνύεται ότι επιδιώκουν τον διχασμό, στηριγμένο σε άρρωστες ιδεοληψίες που προέρχονται από την πιο σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης ιστορίας μας και την οποία με κανένα τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί.

Εμείς σταθεροί και συνεπείς στις απόψεις και την πολιτική μας, δώσαμε κάθε ευκαιρία προκειμένου ο ΣΕΕ να ξεμπερδέψει μια και καλή με όλον αυτόν το συρφετό των χουντοπρακτόρων. Δεν τα κατάφερε και σύρεται από δαύτους, αν δεν είναι και ο ίδιος κατασκεύασμα και προκάλυμμά τους. Εκτός αυτού, αποκαλύπτει και μια πλήρη ανακολουθία με τον τίτλο που υποκριτικά επέλεξαν για τον πολιτικό τους φορέα. Εκτός κι αν με το «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», δεν εννοούν την ενότητα του έθνους, αλλά την ένωση των φασιστο-φιλοχουντικών θυλάκων που, με πρόσχημα την «εθνικοφροσύνη» τους, επέφεραν απανωτά πλήγματα κατά του έθνους. Αλλά έστω κι έτσι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για το ποιος είναι ποιος και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί στο πλευρό του κατοχικού καθεστώτος, σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αθήνα 30 Αυγούστου 2013
Η Πολιτική γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht