Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Στέφανος Κασσιμάτης: Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δε θα έπρεπε να συμμετέχει στην παραβίαση του Πολιτεύματος. Θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει ολόκληρη απ' το Κοινοβούλιο.



Ο συνταγματολόγος Στέφανος Κασσιμάτης μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη στο Ράδιο 9,84, είπε ξανά τολμηρά πράγματα που μόνο από πολιτικούς σαν τον Δημήτρη Καζάκη και το Ε.ΠΑ.Μ έχουμε συνηθίσει να ακούμε.

Στέφανος Κασσιμάτης: Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δε θα έπρεπε να συμμετέχει στην παραβίαση του Πολιτεύματος. Θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει ολόκληρη. Και τα 3 κόμματα.
Η αποχώρηση από τη Βουλή αποτελεί μέσο αντίστασης. Από τη στιγμή που παραβιάζετε (το Σύνταγμα), είναι αξίωση του ακροτελεύτιου άρθρου. Δεν είναι εκβιασμός. Έχει γίνει σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας. (Άρθρο 120, παράγραφος 3).

Επί 3,5 χρόνια εκτελείται σχέδιο εξόντωσης σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και είναι εν πλήρη γνώση των πολιτικών, δεν πρόκειται για λάθος. Αν ήταν (λάθος) θα ήταν αντικείμενο κλινικό, ιατρικό...
Είναι τόσο φανερά τα πράγματα... Όλοι γνώριζαν ότι το πιο βαρύτατο έγκλημα που υπάρχει σε κάθε νομοθεσία είναι η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία. Κι όμως αυτά γίνανε και γίνονται και εφαρμόζονται κάθε μέρα.
Είναι υπόλογοι όλοι οι πολιτικοί των κομμάτων οι οποίοι πρωτοστατούν σ’ αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΑΜ Χανίων | ΕΠΑΜ Σφακίων | ΕΠΑΜ Αποκόρωνα | ΕΠΑΜ Κισσάμου | ΕΠΑΜ Σελίνου |

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού.

Bertolt Brecht